Enric I. Canela

Llegia que la Fundació Esther Koplowitz, amb la creació del Centre Esther Koplowitz de Barcelona, s’ha convertit en líder de la contribució privada per al suport de la recerca biomèdica. L’empresària i filantropa va aportar, a través de la fundació que porta el seu nom, 15 milions d’euros al projecte.

En els poc més de tres anys que porta en funcionament (es va inaugurar el 4 d’octubre de 2010) el Centre Esther Koplowitz s’ha convertit en un referent internacional en la recerca biomèdica.

Les principals línies de recerca són: oncologia (càncer de fetge, còlon, pàncrees i esòfag, melanoma i hematopaties malignes); diabetis i trastorns metabòlics, inclosa l’obesitat, malalties digestives (hepatitis, cirrosi, malaltia inflamatòria intestinal, malalties hepàtiques lligades a l’obesitat); infeccions bacterianes i processos infecciosos lligats a la pobresa (tuberculosi, sida, malària), i immunologia, inflamació i malalties autoimmunes.

El Centre Esther Koplowitz té aproximadament 14.500 m2 distribuïts en set plantes sobre el sòl i tres plantes en el subsòl. El centre ha estat donat a la Fundació Clínic de Barcelona i és gestionat en l’àmbit d’actuació de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps).

La fundació es finança, únicament i exclusivament, amb les donacions de la seva presidenta. Esther Koplowitz ha rebut nombrosos reconeixements i distincions per la seva tasca social i empresarial, als que el properdimecres sumarà la Medalla d’Or de Barcelona, la màxima distinció que concedeix la ciutat.

La UB li està agraïda, si més no uns quants així ho pensem.

Una resposta a “Dimecres Esther Koplowitz rebrà la Medalla d’Or de Barcelona”

  1. […] ho anunciava l’altre dia a Dimecres Esther Koplowitz rebrà la Medalla d’Or de Barcelona. Ahir el diari El País ho recollia a Esther Koplowitz recibe la Medalla de Oro al Mérito […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació