- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Dimecres Esther Koplowitz rebrà la Medalla d’Or de Barcelona

Enric I. Canela

Llegia que [2] la Fundació Esther Koplowitz [3], amb la creació del Centre Esther Koplowitz de Barcelona, s’ha convertit en líder de la contribució privada per al suport de la recerca biomèdica. L’empresària i filantropa va aportar, a través de la fundació que porta el seu nom, 15 milions d’euros al projecte.

En els poc més de tres anys que porta en funcionament (es va inaugurar el 4 d’octubre de 2010) el Centre Esther Koplowitz s’ha convertit en un referent internacional en la recerca biomèdica.

Les principals línies de recerca són: oncologia (càncer de fetge, còlon, pàncrees i esòfag, melanoma i hematopaties malignes); diabetis i trastorns metabòlics, inclosa l’obesitat, malalties digestives (hepatitis, cirrosi, malaltia inflamatòria intestinal, malalties hepàtiques lligades a l’obesitat); infeccions bacterianes i processos infecciosos lligats a la pobresa (tuberculosi, sida, malària), i immunologia, inflamació i malalties autoimmunes.

El Centre Esther Koplowitz té aproximadament 14.500 m2 distribuïts en set plantes sobre el sòl i tres plantes en el subsòl. El centre ha estat donat a la Fundació Clínic de Barcelona i és gestionat en l’àmbit d’actuació de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps).

La fundació es finança, únicament i exclusivament, amb les donacions de la seva presidenta. Esther Koplowitz ha rebut nombrosos reconeixements i distincions per la seva tasca social i empresarial, als que el properdimecres sumarà la Medalla d’Or de Barcelona, la màxima distinció que concedeix la ciutat.

La UB li està agraïda, si més no uns quants així ho pensem.