Enric I. Canela

Llegia que demà, dimecres, 26 de març, és el dia gran de la informàtica i les matemàtiques a la UB. Com cada any des del 2003, el claustre de la Facultat de Matemàtiques, a l’Edifici Històric de la UB, acull un seguit d’activitats divulgatives mitjançant les quals universitaris de les dues titulacions mostren als alumnes de secundària el que aprenen durant la carrera i com s’aplica. La Llegia que demà, dimecres, 26 de març, és el dia gran de la informàtica i les matemàtiques a la UB. Com cada any des del 2003, el claustre de la Facultat de Matemàtiques, a l’Edifici Històric de la UB, acull un seguit d’activitats divulgatives mitjançant les quals universitaris de les dues titulacions mostren als alumnes de secundària el que aprenen durant la carrera i com s’aplica. La Matefest-Infofest 2014 va més enllà d’una jornada de portes obertes perquè, tal com explica Eloi Puertas, professor del Departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisi, «a més de les conferències, també s’hi ofereixen tallers, demostracions i competicions». A parer de Puertas, «preparar aquesta jornada cohesiona els estudiants universitaris i millora el desenvolupament dels seus projectes».

De manera voluntària, els universitaris es coordinen per mostrar lúdicament a la societat les àrees de coneixement que la Facultat de Matemàtiques imparteix mitjançant els seus estudis: el grau de Matemàtiques i el d’Enginyeria Informàtica. Encara que la jornada s’adreça a estudiants de secundària, resta oberta al públic en general.

La Matefest-Infofest inclou una sèrie de conferències a càrrec de divulgadors que sovint són professors de secundària, tot i que també hi ha algun docent universitari. Enguany, tractaran sobre la història dels nombres, les matemàtiques que s’amaguen darrere els espectacles de màgia o com es pot crear una aplicació per a Android. Fins i tot, presentaran la màquina amb què es desencriptaven codis en la Segona Guerra Mundial, coneguda com a Enigma.

La notícia és més llarga i rica, i la podeu completar.

va més enllà d’una jornada de portes obertes perquè, tal com explica Eloi Puertas, professor del Departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisi, «a més de les conferències, també s’hi ofereixen tallers, demostracions i competicions». A parer de Puertas, «preparar aquesta jornada cohesiona els estudiants universitaris i millora el desenvolupament dels seus projectes».

De manera voluntària, els universitaris es coordinen per mostrar lúdicament a la societat les àrees de coneixement que la Facultat de Matemàtiques imparteix mitjançant els seus estudis: el grau de Matemàtiques i el d’Enginyeria Informàtica. Encara que la jornada s’adreça a estudiants de secundària, resta oberta al públic en general.

La Matefest-Infofest inclou una sèrie de conferències a càrrec de divulgadors que sovint són professors de secundària, tot i que també hi ha algun docent universitari. Enguany, tractaran sobre la història dels nombres, les matemàtiques que s’amaguen darrere els espectacles de màgia o com es pot crear una aplicació per a Android. Fins i tot, presentaran la màquina amb què es desencriptaven codis en la Segona Guerra Mundial, coneguda com a Enigma.

La notícia és més llarga i rica, i la podeu completar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació