Enric I. Canela

Llegeixo que investigadors del departament d’Empresa de la UAB i de la Universitat de Birmingham han analitzat la productivitat de les empreses de base tecnològica espanyoles, per tal de comparar les característiques de les spin – off universitàries amb les de la resta.

El treball, publicat a la revista Technovation pels investigadors Pere Ortín Ángel i Ferran Vendrell Herrero, recull dades financeres de dues mostres comparables d’empreses fundades entre 1994 i 2005. Una mostra fa referència a 104 spin – off universitàries i l’altra està composta per 73 empreses de base tecnològica no universitària.

L’estudi ha comparat l’anomenada productivitat total dels factors d’aquestes dues mostres d’empreses. Segons l’ estudi, en les spin – off universitàries aquesta productivitat és, de mitjana, inferior en l’any de fundació de les empreses. No obstant això, les dades mostren que després de dos o tres anys aquesta productivitat s’iguala i a partir del cinquè any de vida la productivitat total dels factors és superior en les spin – off universitàries.

El motiu de l’increment podria radicar en la major capacitat d’aprenentatge de l’ emprenedor acadèmic.

Ara només manca que els polítics se n’adonin i el capital risc en sigui conscient.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació