Enric I. Canela

José Francisco García, Àlex Tarancón, Héctor Bagán i Luz Santiago, investigadors del Departament de Química Analítica de la Facultat de Química de la UB, han guanyat el primer premi del concurs VALORTEC organitzat per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació – en la categoria Millor Pla de Negoci de Creació d’una Empresa de Base Tecnològica (EBT).

Aquests investigadors han desenvolupat un producte pioner per mesurar la radioactivitat. Es tracta d’un producte sòlid que supera les limitacions dels sistemes actuals: genera menys residus tòxics, té una durada més llarga i el seu cost és inferior. El seu àmbit d’aplicació inclou entre d’altres: centrals nuclears, hospitals, farmacèutiques i laboratoris.

Em consta que l’FBG ha col·laborat amb aquests investigadors ajudant-los a definir la viabilitat del projecte i la idea de negoci.  

El Concurs VALORTEC premia els millors plans de negoci de tecnologies sorgides de les universitats catalanes i aquesta és la 3era edició. El concurs es divideix en dues categories que responen a les vies més comuns per transferir una tecnologia al mercat: la creació d’una spin-off o empresa de base tecnològica, i la comercialització d’una patent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació