Enric I. Canela

La sectorial de recerca de l’Assemblea Nacional Catalana en escriu als investigadors i ens diu que els darrers atacs que ha rebut l’Assemblea Nacional Catalana per part de diversos medis de comunicació, així com del grup Manos Limpias, s’ha traduït en una allau de noves inscripcions i mostres de suport a l’Assemblea. Que molts de nosaltres ja formem part de l’Assemblea, però també tenim a la nostra base de dades moltes persones que són simpatitzants, però encara no en són membres. S’adrecen a nosaltres per demanar-nos que ens inscrivim a l’Assemblea com a membres de ple dret, per seguir treballant més que mai en el camí pacífic i democràtic cap a la independència.

El formulari d’inscripcions de l’ANC està aquí.

Ens envien també el comunicat oficial de l’Assemblea sobre la recent Sentència del Tribunal Constitucional en relació amb la impugnació de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya. Jo el reprodueixo més avall.

Ens recorden que ara més que mai som tots necessaris per enfortir el procés cap a la independència.

Animeu-vos i feu-vos socis de l’Assemblea Nacional Catalana! Junts som imparables!

Comunicat del Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana respecte de la Sentència del Tribunal Constitucional de 25 de març de 2014 en relació amb la impugnació de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013.

En relació amb la Sentència dictada el 25 de març de 2014, el Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana declara:

  1. El poble català té la condició de subjecte polític i jurídic sobirà i, per tant, les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.
  2. La sobirania significa, per a nosaltres, poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món. Catalunya mai no ha renunciat al seu dret a decidir. Ni abans ni ara. Per tant, la Sentència del Tribunal Constitucional no canvia la situació.
  3. La Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013, del Parlament de Catalunya – legítim representant del poble català – va evidenciar que el poble de Catalunya té el dret a decidir el seu futur polític democràticament i en llibertat. L’Assemblea Nacional
  4. El pronunciament del Tribunal Constitucional davant una declaració política trenca el principi de separació de poders i confirma la preocupant involució democràtica de l’Estat espanyol.
  5. Per a la salvaguarda dels drets del poble català, necessitem viure en un estat català sobirà al més aviat possible.

Barcelona, 25 de març de 2014.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació