- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Arrenca ChemMed

Enric I. Canela

Ahir el president Mas va presentar ChemMed Tarragona [2]. Potser us agradi anar directament al web de ChemMed [3]. M’agrada el projecte, crec que hi ha matèria grisa el servei de l’economia i el progrés. Així si anem bé.

ChemMed Tarragona és un clúster industrial, logístic, acadèmic i científic de la química que aglutina als agents, empreses, centres de formació i recerca, universitat, i administracions del territori, amb la finalitat d’atreure i generar noves inversions que afavoreixin la industrialització a l’entorn del clúster, així com consolidar el teixit de les infraestructures, instal·lacions productives i portuàries, indústries auxiliars, centres de recerca i nivell de formació.

El projecte està impulsat per l’Associació Química de Tarragona (AEQT) i el Port de Tarragona, amb l’objectiu de projectar a nivell internacional l’atractiu i la competitivitat del territori per a la indústria, la investigació i la logística de la Química. Cal destacar que Tarragona és el primer pol químic de l’Estat espanyol i de l’arc de la Mediterrània, que produeix 20 milions de tones de diversos productes, essencialment combustibles i matèries plàstiques.