Enric I. Canela

Llegia al web de la UdG que Vicorob, el grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica, ha participat en el procés de realització de la gigafoto de la Via Catalana que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat el dimarts 1 d’abril.

A causa de la seva expertesa i coneixements en la tecnologia de mosaics, Vicorob es va incorporar al procés de postproducció el mes de desembre de 2013, després de les primeres proves fetes per l’ANC.

Per al grup Vicorob, l’encàrrec va esdevenir una oportunitat per continuar experimentant i desenvolupant la tecnologia de mosaics que ja ha emprat en altres projectes. En el procés de composició, així mateix, hi han participat uns 200 voluntaris. La complexitat de la gigafoto ve donada per diversos factors, com ara la mobilitat de les persones, les diferents perspectives i el material divers que van emprar els 800 fotògrafs i els seus ajudants. Cal tenir en compte que es tracta de 107.038 fotografies, unes 140 per tram de la Via Catalana, cada un dels quals ocupava 500 metres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació