Enric I. Canela

L’altre dia vaig escriure Uns quants empipats a la UAB pel plantejament de la plantilla futura i prèviament havia escrit Les plantilles universitàries del futur.

Quan vaig escriure el segona article, vist el que deia la informació, vaig fer un escrit esbiaixat. Ho sé perquè el company Jordi Barbé, catedràtic de Microbiologia de la UAB i gens sospitós de posicions estranyes per a mi, em deia en un comentari: Benvolgut Enric, el malestar al que fa referència EL PAIS no té a veure en l’aplicació del nou redactat de l’article 68 de la LOU (conegut com “decret Wert”) sinó en un document sobre Model de les Plantilles de Departament de la UAB del que s’ha tingut la impressió de que es volia posar en pràctica pel proper curs 2014-15 i, més enllà del seu contingut i implicacions, no havia estat ni discutit ni aprovat per cap òrgan de la UAB: agents socials, Comissió Personal Acadèmic, Consell de Govern. No havia tingut oportunitat de comentar el tema ni de rectificar.

Ara la tinc. Llegeixo que Els directors dels departaments de ciències de la UAB s’oposen al nou model de plantilles. Resulta que 15 directors dels departaments de ciències. Signen la carta els directors dels departaments de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia; Matemàtiques; Bioquímica i Biologia Molecular; Enginyeria de la Informació i les Comunicacions; Microelectrònica i Sistemes Electrònics; Geologia; Genètica i Microbiologia; Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius; Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia; Química; Enginyeria Electrònica; Física; Enginyeria Química; Ciències de la Computació, i Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes.

Jo, a banda de la confiança que tinc en el citat Jordi Barbé, no he tingut accés al document i per tant no puc anar més enllà. Només dir que sigui quin sigui el model triat tindrà enemics. Caldria fixar-se en els nostres veïns del nord i observar que hi fan. Anem a models on una part significativa de la plantilla tindrà contractes temporals. Jo fugiria dels termes estructurals i no estructurals. El que és clau és que els contractes temporals no siguin contractes escombraria. No podem seguir gaire temps en aquesta situació.

M’agradarà saber-ne una mica més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació