Enric I. Canela

Berta Roig ens explicava a L’Econòmic que la UB ha apostat per crear una nova superestructura de suport a l’emprenedoria que doni cobertura a col·lectius i estudis que fins ara no s’han involucrat tant en aquesta activitat (veure La UB crea una superestructura per incrementar la xifra de ‘spin-off’).

Es tracta del Barcelona Institut d’Emprenedoria (BIE). És una iniciativa de la UB i la Fundació Bosch i Gimpera que agrupa el conjunt de programes i activitats que en el camp de l’emprenedoria desenvolupen els diferents agents del Grup UB i que en aquest àmbit d’actuació adopta Emprèn!UB com a element identificador comú. Es defineix com l’entitat amb que es dota la institució per impulsar i desenvolupar totes aquelles activitats relacionades amb l’emprenedoria i la seva promoció.

El seu vicedirector, Xavier Testar, és qui parla amb la redactora i diu que tenen com a objectiu per a aquest primer any posar en marxa deu noves spin-off en l’àmbit universitari. Diu: “Volem sumar sis o set noves empreses d’altres àmbits a les tres o quatre de base tecnològica que ja s’estan creant cada any dins l’entorn de la Fundació Bosch i Gimpera” i creu que una de les àrees que podran sumar més iniciatives emprenedores serà la social. Diu: “Estem veient que és una font molt important per a la generació de noves empreses.”

Bé, un projecte engrescador. A veure si les coses surten com tots volem. No serà gens fàcil perquè la conjuntura no ens és gens favorable i no tenim gaire recursos per allò que creiem bàsic, però sovint no tot es fa amb diners.

Us deixo amb l’article de la Berta Roig.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació