Enric I. Canela

Llegia que el Banc Santander ha adquirit el 8 % del capital del Bank of Shanghai (BoS). Emilio Botín i Fan Yife, els dos presidents, es van reunir per tractar dels pactes que ambdues entitats mantenen per desenvolupar negocis de finançament al consum i de banca majorista global, a més d’enfortir l’equip de treball que investiga les àrees de negoci en les que l’aliança pot generar valor i beneficis.

Però el principal tema que es va tractar en la trobada van ser els acords que arriben al àmbit universitari, a través de la Divisió Global Santander Universidades. En aquesta línia, Emilio Botín i Fan Yifei han signat un conveni de col·laboració conjunta que inclou un programa de beques de mobilitat internacional per a estudiants, un altre de formació docent i iniciatives destinades a la millora dels serveis als col·lectius universitaris.

En aquest acord hi participaran set universitats xineses (Universitat de Fudan, Xangai Jiaotong, Zhejiang University, ShanghaiTech University, Universitat de Finances i Economia de Xangai, CEIBS i la Universitat de Pequín) i, en una primera fase , set pertanyents a la xarxa de convenis de Santander Universitats (Universitat de Pennsilvània, Universitat de Sao Paulo, Universitat Autònoma de Madrid, Universitat de Frankfurt, Tecnològic de Monterrey, Universitat de Buenos Aires i City University of London- Cass).

Així mateix, Botín ha signat un altre conveni de col·laboració amb la ShanghaiTech University, amb la intenció de crear un institut per a joves investigadors en col·laboració amb la Universitat de Brown, el llançament d’un programa de beques per a joves professors i investigadors i un programa d’aprenentatge de l’ espanyol.

Aquesta vegada la Divisió Global Santander Universidades no ha pensat en Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació