Ciència és Cultura


Enric I. Canela

Llegia que un dels guardonats amb el Premi Nacional de Cultura 2014 és Joan Massagué. Diu la nota del Govern:

Joan Massagué i Solé (Barcelona, 1953)

Llicenciat en Farmàcia i doctor en Bioquímica, es trasllada el 1982 als EUA. Actualment és el director del prestigiós Sloan Kettering Institute de Nova York. Ha estat cofundador i director adjunt de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), on avui dia ocupa el càrrec de President del Comitè Científic Assessor Internacional. És un referent mundial en l’àrea de les vies de senyalització i dels programes transcripcionals que determinen el comportament cel·lular i la metàstasi en el càncer. Recentment, ha identificat gens i mecanismes de la metàstasi a ossos, pulmons i cervell, contribuint d’aquesta manera a obrir noves vies per evitar el caràcter letal d’aquesta malaltia.

A banda de l’alegria pel guardonat en si mateix, també perquè considerin que la ciència és cultura. No és massa freqüent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació