Enric I. Canela

Avui he llegit al diari El Punt AVUI que ha mort Josep Carreras i Barnés, he vist l’esquela posada per la UB. Ho he buscat a La Vanguardia i, efectivament, allà està l’esquela posada per la UB i també la de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. No sé quan ha mort. Tampoc he llegit res del seu acte de comiat. Per aquestes dates passa això, algú mor i ni te n’assabentes.

Era catedràtic emèrit de la Facultat de Medicina de la UB, on va ocupar la càtedra de Bioquímica i Biologia Molecular. A més a més, va ser degà de la Facultat (1982-1984) i primer president de la Divisió de Ciències de la Salut de la UB.

El divendres 14 de febrer a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UB se li va fer un homenatge al que no vaig poder assistir perquè no havia rebut la comunicació amb prou temps i ja tenia un compromís adquirit. Em va saber greu. Potser aleshores estava malalt, no ho sé.

Amb el Josep Carreras havíem compartit moltes coses. Des d’algun congrés de bioquímica fins actes de govern a la UB. Moltes discussions, enriquidores, amb un amant de la universitat i de l’ensenyament de la ciència. Tenia passió per la docència i estimava profundament la universitat.

Havia nascut a Palamós al març de 1943, descansi en pau.

Una resposta a “En record de Josep Carreras i Barnés”

  1. […] escrivia En record de Josep Carreras i Barnés. Feia referència al seu decés. No sabia quan havia estat. Avui he llegit a La Vanguardia […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació