Enric I. Canela

M’agrada STAR METRICS (Science and Technology for America’s Reinvestment: Measuring the Effect of Research on Innovation, Competitiveness and Science). He conegut el projecte pel Bloc de l’Observatori de la Recerca Meridià.

És un projecte liderat per 3 organismes nord-americans: National Institutes of Health (NSI), National Science Foundation (NSF) i White House Office of Science and Technology Policy (OSTP). Al Bloc Meridià podeu llegir com funciona la i niciativa.

Es tracta d’una associació entre ens públics i institucions científiques amb la finalitat de documentar els resultats de les inversions públiques en recerca científica. Segons un estudi recent realitzat amb dades STAR METRICS i publicat a la revista Science, la recerca científica té un impacte econòmic immediat. Realitzat a partir de les dades de 9 universitats, l’estudi demostra com la investigació, un component clau de l’economia dels Estats Units d’Amèrica, està retornant la inversió a través d’un enorme valor públic i amb l’impacte directe sobre l’ocupació, el comerç i les empreses.

He comentat al començament que m’agrada STAR METRICS. Sí, és absolutament necessari tenir una mesura de l’impacte de la recerca que vagi més enllà dels rànquings. Els rànquings són relativament objectius, però són un parany.

Seria bo parlar dels rànquings, dels efectes de la recerca en la societat, de la importància social de la universitat, sense estar pensant en què afavoreix la “meva” universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació