Enric I. Canela

Llegia que la inversió espanyola en Recerca i Desenvolupament (R+D) s’oblida de les patents. Les últimes dades disponibles són de 2012, tot i que el panorama no ha canviat molt des d’aleshores. Aquest any, els registres nacionals, europeus o internacionals d’empreses de l’Estat van representar el 0,27% del total de la inversió en innovació.

El despatx Isern patents i marques sosté que els empresaris opten per estalviar-se entre els 3.500 i 8.700 euros que costen els registres en les diferents oficines. Però aquests experts puntualitzen que, amb el temps, el no patentar els productes pot suposar un cost molt superior.

El 2013, l’Oficina Europea de Patents (EPO) va batre el seu propi rècord de sol·licituds amb un total de 265.000 registres. El 2,8% més que un any abans. Però el mèrit no és tant de les companyies europees sinó de les xineses i les sud-coreanes, que van presentar el 16,2 i un 14% més que el 2012. Samsung és la reina de les patents (2.833 en l’últim any), seguida de Siemens (1.974) i Philips (1.839).

Espanya ocupa el novè lloc en el rànquing europeu i el 14 a nivell mundial. Per empreses, Telefónica va liderar la classificació, seguida de les multinacionals EADS i Alstom, CSIC, laboratoris Esteve, Abengoa, la UAB i Almirall.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació