Enric I. Canela

Llegia al diari ARA Bombolles universitàries. Un article de Carme Colomina que també m’ha recomanat Josep Maria Vilalta. Parla de la dramàtica situació en què es troben alguns jove que han estudiat a Anglaterra. L’article no diferencia bé, però en realitat el problema al que fa referència és dels sistema universitari anglès. Les universitats angleses costen 9.000 lliures i molts joves demanen crèdits. Tot i que els han de retornar quan guanyen diners, els deutes són de més de 53.000 euros, que amb els interessos seran més.

Aquest és un problema que ja pateixen els americans. The Economist ja escrivia a l’abril del 2011 Is it really the next bubble?. Jo en feia referència a L’educació superior: una bombolla.

Un gravíssim problema. A Catalunya s’estan fent augments excessius. No crec que una política de preus elevats de les matrícules sigui l’adequada, si més no, no és la que es porta a Europa, tret d’Anglaterra.

A sobre, lapidària sentència de l’autora: El nivell de coneixement d’un llicenciat universitari espanyol és el mateix que el d’un finlandès que ha acabat el batxillerat”, assegura un alt responsable d’Educació de la Comissió, que cita l’últim informe de l’OCDE sobre l’ensenyament superior.

En realitat la cultura general és baixa, però en coneixement de la carrera surten ben preparats, si més no els que jo conec. No tant com anys enrere, però comparativament bé.

Una resposta a “Un batxiller finès tan format com un llicenciat espanyol”

  1. […] a Estats Units (veure Pel bé de la universitat Wert i Gomendio haurien de dimitir immediatament, Un batxiller finès tan format com un llicenciat espanyol i L’educació superior: una bombolla) i el risc que hi ha amb l’errònia polítics de […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació