El retorn de les beques


Enric I. Canela

La generositat ha estat extrema. A partir del proper curs els becaris d’Enginyeries, Arquitectura i els graus de Ciències (114.000) podran afrontar els exàmens amb una mica més d’alleujament. Si aproven el 40% dels crèdits del curs, no hauran de tornar l’ajuda que reben del Ministeri d’Educació, però no podran optar-hi el següent curs. Fins ara necessitaven superar la meitat dels crèdits per conservar aquesta beca. El cost de la matrícula sempre quedava fora de perill. L’Executiu ha optat per estovar els criteris que asfixien a l’alumne de ciències mitjançant la modificació del decret de beques. El ministeri, que discutirà aquest assumpte divendres amb els rectors, reconeix haver-ho fet a petició de les universitats i per coherència amb el tracte que es dóna als alumnes d’aquestes carreres.

Quin contrast després de conèixer la política educativa del govern equatorià. Uns centenars d’estudiants han de retornar diners al ministeri. No sé perquè he pensat en la Revolució Francesa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació