Enric I. Canela

L’altre dia recollint unes declaracions del ministre Wert escrivia Diu Wert que les beques universitàries han crescut. Jo acabava dient: Convindria que es donessin bé les dades, comparant-les amb els anys anteriors. Tal com s’ha produït tot, les notícies que han anat sortint no em quadren.

Bé, doncs avui llegim que la secretària d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, ha confirmat que la quantia mitjana de les beques universitàries ha baixat de 3.101 euros a 2.824 euros aquest curs, perquè tots els alumnes becats han rebut la part fixa i que són pocs els que han rebut la part variable.

En l’àmbit universitari, la secretària d’Estat ha assenyalat que hi ha hagut un augment de becaris del 10,7 %, amb una estimació de 322.000 alumnes becats aproximadament, i que en contra de les previsions pessimistes, s’ha aconseguit un augment en el nombre de becaris perquè s’ha aconseguit fomentar i incentivar l’esforç, augmentant la nota mitjana de 6,8-7,4, així com ha augmentat considerablement el percentatge de crèdits aprovats.

Segons Gomendio, com a conseqüència del millor rendiment dels alumnes el percentatge de beques concedides ha augmentat del 54,46% al 59,6%. En concret, ha emfatitzat que el percentatge de beques denegades per no complir amb els requisits ha baixat notablement del 21,20% al 16,48%.

Una estafa per als universitaris necessitats.

Una resposta a “La suposada millora de les beques universitàries”

  1. […] escrivia La suposada millora de les beques universitàries i El retorn de les beques. El comportament del govern espanyol en el tema de les beques […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació