Enric I. Canela

Ahir escrivia La suposada millora de les beques universitàries i El retorn de les beques. El comportament del govern espanyol en el tema de les beques universitàries és un autèntic despropòsit.

Ja s’ha vist que la guerra continua. El Ministeri d’Educació i la Conferència Universitària de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) han tornat a discrepar avui sobre que s’exigeixi un 5,5 als estudiants que optin a una beca d’accés a les facultats i no el 5 que demana als que no necessiten ajuda econòmica.

La secretària d’Estat d’Educació, Montserrat Gomendio, insisteix que el requisit acadèmic de cap manera atempta contra el principi d’igualtat d’oportunitats com manté el president de la CRUE, Manuel López, en nom de tots els rectors.

La secretària d’Estat estava de conya i ha dit que gràcies a aquesta exigència i altres fixades des d’aquest curs en l’últim reial decret de beques ha donat com a resultat que els alumnes s’han esforçat més i s’ha passat d’una nota mitjana del 6,8 al 7,4. I ha donat l’enhorabona a tots els estudiants. Com era d’esperar, els rectors, que no són idiotes, li han dit per boca del president de la CRUE dient que amb un 8 de nota milloraria encara més aquest rendiment.

Bé, l’estat espanyol és un dels que més iniquitat manté. Vol ser un exemple del que no s’ha de fer per poder tenir, com deia Ximo Prats en el discurs en el que es va conferir el doctorat Honoris causa a Rafael Correa, igualtat d’expectatives, que no d’oportunitats..

2 respostes a “Sistema de beques universitàries: Inequitat”

  1. a 27 abr. 2014 a les 6:07 Enric I. Canela » Blog Archive

    […] Aquests dies he, tornat a parlar de beques universitàries. La darrera vegada que ho he fet és a Sistema de beques universitàries: Inequitat. […]

  2. […] un determinat rendiment per obtenir una beca. El ministre Wert va implantar una injustícia (llegiu Sistema de beques universitàries: Inequitat). Ningú no estava d’acord. Els afectats han anat a la justícia i el seu recurs ha estat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació