- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

La incògnita de les beques universitàries

Enric I. Canela

Aquests dies he, tornat a parlar de beques universitàries. La darrera vegada que ho he fet és a Sistema de beques universitàries: Inequitat [2].

Ara hi tornaré. Hem porta a fer-ho Excelentes y con menos beca [3]. Els responsables ministerials parlen de més diners amb el seu gran sistema. Els estudiants amb beca, menys, diuen: En moltes ocasions, han tingut més nota que altres cursos i, tot i així, han cobrat menys. Al Ministeri d’Educació argumenten que, si han rebut menys beca, és perquè hi ha més gent amb més nota i menys ingressos que ells.

Jo no m’atreveixo a dir que des del ministeri menteixen, no hi tinc proves, però és el que penso, penso que menteixen tot i que no ho puc demostrar. Pel que m’ha emblat percebre, això és el que pensa la gran majoria. El ministeri hauria de fer un esforç d’informació i publicar, fent-se ressò de la llei de transparència [4], tota la informació detallada. Aquesta llei és diu: Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Sona a conya, no?