Enric I. Canela

Llegia que el Govern ha nomenat Gabriel Masfurroll Lacambra president del Consell Social de la UAB. És nascut a Barcelona el 1953. Llicenciat en Economia per la UB l’any 1977. És professor de postgraus i màsters a la UAB, i a les escoles de negocis IE, IESE i ESADE.

Fundador d’USP Hospitals (1997), entitat de la qual va ser conseller delegat i president fins 2010. Des de 1980 ha desenvolupat la seva carrera professional en destacats hospitals espanyols i en les millors cadenes hospitalàries nord-americanes i britàniques. El 2010 va començar una nova etapa professional amb la creació de Wings 4 Business.

En l’àmbit de la gestió esportiva, ha estat directiu del FC Barcelona, com Chairman del Advisory Board de la NFL a Espanya i actualment és vicepresident de la Fundació FC Barcelona.

En el camp de la filantropia va ser el 1984 fundador i secretari del Patronat de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down (www.fcsd.org), i és fundador i president de la Fundació Alex (www.fundacionalex.org), una entitat que porta el nom del seu segon fill, Alex , que va néixer amb síndrome de Down i que està destinada a impulsar projectes a favor de la infància i les persones amb capacitats diferents.

Des de 2011 és patró de la Fundació Junior Achievement (www.ja.org) per fomentar l’ emprenedoria a les escoles, de la qual també és president del Consell Assessor a Catalunya. A més és president de la Fundació Laureus Espanya (www.laureus.com).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació