Enric I. Canela

Llegia que avui hi ha hagut assemblea general de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). S’ha celebrat aquesta tarda a la UdL.

El president de l’ACUP i rector de la UdL, Roberto Fernández, ha declarat que és “inadmissible” el decret de beques per al proper curs 2014/2015 i ha dit que no estan disposats a acceptar més retallades.

Fernández ha explicat, en aquest sentit, que les beques “han deixat de ser un dret per entrar en un sistema competitiu que oblida que la universitat ha de ser un lloc d’oportunitats i d’ascens social bàsic” i que “És inadmissible que en època de crisi i amb l’augment de les taxes les beques siguin menys en quantitat, més complexes, i que es distribueixin amb més incertesa per als estudiants”.

Quant a l’actual sistema de finançament, el president de l’ACUP ha afirmat que les universitats públiques catalanes consideren “clarament insuficient” el finançament del sistema universitari català i que no estan disposades a acceptar noves retallades en cap sentit, ja que la recerca que es fa a Catalunya “s’està ressentint fortament per les retallades dels dos governs en recerca”.

Efectivament, si els rectors no es planten i ens posem tots darrere, ens ensorrem. Jo no sóc gens derrotista, però estic bastant convençut que s’han carregat la universitat per uns quants anys. O sortim d’Espanya i invertim fot en universitat i recerca o no redrecem això ofegats com estem per l’estat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació