Enric I. Canela

La notícia, titular equivocat, és Quatre universitats catalanes estan entre les 50 millors universitats joves. Quatre estan entre les 100 universitats joves. Després sí. Diu El “Times Higher Education” ha situat aquestes universitats en el “Top 100” del seu rànquing anual d’universitats joves. Es tracta de la UPF, que se situa en la 13 posició de la llista, i és la primera universitat de l’Estat que hi apareix; la UAB, en la posició 23; la URV, en el 66, i la UPC en el 95

Una excel·lent anàlisi la podeu trobar aquí.

2 respostes a “La UPF en el lideratge de les universitats més joves”

  1. a 02 maig 2014 a les 9:33 Jordi Cartanyà

    Doncs si, quatre universitats catalanes surten en aquest ranking. Si us descarregueu l’informe complet veureu que també es destaca en una gràfica les universitats creades després del 1980, diferenciant aquestes de l’onada de creació dels 60. Em toca remarcar especialment el fet de la presència de la URV creada el 1991. Si separéssim d’aquests llistats les universitats completes (comprehensive) veuríem que la URV és de les primeres completes (no són completes les tecnológiques, les med, o la mateixa UPF centrada en unes determinades árees). Si a més tinguéssim en consideració que hi ha universitats creades a cop de talonari i amb l’efecte capitalitat (cas d’algunes universitats coreanes o la mateixa UPF, aleshores, lo remarcable i lo que hauria de ser titular és aquesta universitat del sud Catalunya que és de tots, la URV.
    Coincidint amb el ranking THES 100 under 50, ha sortit el Leiden Ranking que téun caire més orientat a recerca. Les universitats catalanes tenen un bon paperespecialment UB, UAB i URV (UPF no surt no sé perquè entre les 750 analitzades). En els indicadors d’impacte UB, UAB i URV són les més ben posicionades sent la URV la primera universitat catalana i de l’estat en l’indicador de publicacions en top journals.

  2. a 03 maig 2014 a les 9:50 Enric I. Canela

    Jordi,
    Quanta raó tens. La URV és excel·lent en moltes coses. El canvi que es va fer fa uns quants anys ha donat un resultat molt bo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació