Enric I. Canela

El Mundo publica avui un escrit del rector de la UAB, Ferran Sancho, L’article es titula: La reputación internacional de la universidad. Agafo el final de l’article, que comparteixo al 100%. Diu:

Les febleses del sistema universitari espanyol són ben conegudes. Falta d’autonomia, rigideses administratives i excés de regulació, asincronia competencial entre el govern central i el de les comunitats autònomes, pressupostos escassos i progressivament minvants, inexistència de finançament estructural per a la recerca; en l’àmbit de les persones constatem una insuficiència en beques per a l’estudi i una política de preus públics creixents i desiguals, patim dificultats per incorporar talent científic jove o consolidat per la incapacitat de competir en salaris en el mercat internacional, i a més es creen barreres lligades a inexplicables taxes de reposició de professorat que paralitzen la carrera professional del personal acadèmic. Davant d’aquest panorama advers i crític, la reputació i reconeixement internacional que han aconseguit un bon grapat d’universitats espanyoles adquireix aspecte de veritable miracle.”

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació