Enric I. Canela

El diari El País ens explica que el pla Serra Húnter per contractar professorat per a les universitats ha quedat paralitzat després que les universitats hagin rebut un requeriment del Ministeri d’Hisenda perquè justifiquin la convocatòria de 75 places.

El concurs va ser obert al gener amb diversos mesos de retard perquè el pla superava el màxim del 10% de reposició de les jubilacions que fixa el decret llei 20/2012 per garantir l’estabilitat pressupostària.

Hisenda ja ha impugnat els concursos de personal d’universitats de Múrcia, Andalusia i el País Valencià. La Generalitat va intentar negociar, sense èxit, amb Hisenda.

Segons el diari, el Govern català va decidir seguir endavant utilitzant una argúcia: dir que la convocatòria corresponia a l’any 2011, ja que l’actual fase del pla -que preveu contractar 500 docents fins al 2020 – es va aprovar al desembre d’aquest any.

Així i tot, Hisenda va enviar una carta a les set universitats públiques demanant explicacions per tal que justifiquin les places o impugnaran el concurs. Les universitats han de contestar abans de final de maig. Mentrestant el procés de selecció està aturat.

Podeu llegir una mica més a l’enllaç. La conclusió és que el govern espanyol està fent tot el que pot per expulsar els joves investigadors del sistema.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació