Enric I. Canela

Llegia avui un article de La Vanguardia que diu que les universitats s’encallen amb el requisit de l’anglès als seus graduats. Al novembre ja vaig escriure Jo no crec que la Generalitat pugui imposar l’anglès als titulats universitaris. Les raons per a mi són òbvies. Deia aleshores: La Generalitat no té competències per imposar això. El títol depèn d’haver aprovat totes les matèries de les que consta el pla d’estudis i el pla d’estudis l’aprova, a proposta de la universitat corresponent, Madrid. Les competències de la Generalitat en aquest àmbit són zero. La Generalitat l’únic que hi pot fer és exigir l’anglès a l’entrada, però no a la sortida.

Diu que ho volen fer, però que No obstant això, la mesura està encallada per problemes legals i burocràtics. Els dubtes sobre la seva aplicació van quedar patents ahir a la reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Els rectors i el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, van debatre algunes fórmules. A la reunió es va dir que el Govern no pot modificar els plans d’estudis de les universitats i ara es busca una via per aplicar el requisit.

Ja ho vaig dir aleshores i ho repetiré, mentre no es canviïn els plans d’estudis, ningú pot exigir aquest requisit per graduar-se. Si un estudiant diu que no li dóna la gana, aquí s’acaba la història. Les competències que tenim són poques. Mana Madrid.

L’única fórmula, la vaig proposar quan es feien els plans d’estudi, és que la presentació del treball de final de grau sigui en anglès.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació