Enric I. Canela

No sé qui hi havia a la Jornada. Llegeixo que les universitats i les mateixes empreses admeten que hi ha massa feines poc qualificades en el mercat laboral català. Podeu llegir la Declaració de Poblet sobre el mercat de treball i el capital humà de les segones jornades Catalunya Futura.

El punt darrer diu: 16. Promoure la inversió privada en R+D+i fins assolir l’objectiu del 2% del PIB i en aquesta línia potenciar les estructures de transferència de coneixement del país en el marc favorable de l’Estratègia 2020 i el RIS3.

Em pregunto si serveix per alguna cosa fer tantes declaracions, reunions i dedicar-se els dies de lleure a fer tot això. Recordo, allà l’any 2000, una Declaració de Lisboa alguna cosa més que van dir en una cimera a Barcelona un parell d’anys després. Des d’aleshores parlem de percentatges del PIB dedicats a R+D+i i d’objectius, cap dels quals s’ha acomplert. Contínuament es fan declaracions i es rebaixen aquests percentatges.

Nosaltres, els catalans, som uns desgraciats que no podem fer res més que queixar-nos perquè les polítiques depenen, en gran part, dels diners. Sense poder decidir no aixecarem cap. Només farem “assenyadíssimes declaracions”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació