Enric I. Canela

Daniel Peña, rector de la Universitat Carlos III de Madrid, publica un article (Atraer talento a las universidades españolas). Un bon article sobre les dificultats de les universitats de l’Estat espanyol per atreure estudiants o professors de fora de l’Estat. Lloa el nostre programa ICREA.

Espanya va decidir fa molts anys que l’ample ibèric era una gran idea per evitar les invasions. Segur que tenien raó els cervells d’aquella època. Aquest sistema impregna tots els cervells dels legisladors. La norma universitària, en el seu conjunt, està pensada per mantenir fora de les fronteres de l’Estat qualsevol tipus de contaminació estrangera. Si li sumem que poca cosa es fa en anglès i que la mobilitat es basa en graus i màsters en anglès, tot quadra.

De fet convergim, de manera efectiva, a l’espaí iberoamericà d’educació superior. Va ser una gran idea del PSOE en el mandat 2004-08 crear aquest espai i tancar-se a Europa. Ens va molt bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació