Enric I. Canela

Llegia un article al diari El País que ens explica que les universitats privades estan passant un mal moment. Diu que ja han perdut un 15% dels estudiants i que es queden sense marge de beneficis.

A Catalunya hi ha cinc universitats privades, encara que no totes tenen el mateix estatus. La URL, la UIC i la UAO són totalment privades-de titularitat i gestió-, mentre que la de UVic i la UOC tenen una modalitat mixta: la gestió és privada, però la titularitat és pública (els seus patronats el formen les administracions) i reben fons públics.

Els únics que diuen que van millor són els de la UAO. Diu el rector Carlos Pérez que “Les famílies amb recursos inverteixen més en ensenyament privat i l’últim despesa en què es retalla és en l’educació. També les famílies de classe mitjana-alta han estat menys colpejades per la crisi.

De fet cal considerar que a les universitats privades van dos tipus d’estudiants: 1) aquells que no han pogut entrar a la pública per manca de noto i 2) els que ho fan per elitisme o raons ideològiques familiars. Normalment dues classes d’economia familiar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació