Enric I. Canela

Llegia que gràcies (i 2 i 3) a l’Obra Social La Caixa, la Generalitat i el ministeri d’Economia i Competitivitat, i coordinada entre l’Institut Europeu de Bioinformàtica del Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EBI-EMBL) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG), Barcelona s’ha convertit en la nova seu de l’arxiu de genomes i fenomes més important d’Europa. La base de dades anomenada European Genome-Phenome Archive (EGA) emmagatzema dades de 100.000 persones, procedents de 200 centres i grups de recerca de tot el món, i constitueix un recurs fonamental per a l’avenç de la medicina personalitzada.

L’arxiu permetrà guardar de manera permanent i segura i compartir de forma controlada tot tipus de dades de persones identificables que han donat el seu consentiment i que provenen d’altres projectes d’investigació biomèdica.

Fins ara, l’EGA recull dades de 700 estudis sobre càncer, diabetis, malalties autoimmuntàries i cardiovasculars i trastorns neurològics. La secretària d’Estat d’I+D+i del ministeri d’Economia, Carmen Vela, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, han estat els encarregats de presentar aquest dimecres la nova seu de l’Arxiu Europeu del Genoma i Fenoma (EGA), que acollirà la ciutat en el Barcelona Supercomputing Center (BSC).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació