Enric I. Canela

Ni que sigui com a homenatge, perquè la notícia ja està passada, vull escriure que l’audiència de TV3 i els lectors del diari El Periódico han decidit que Josefina Castellví rebi el premi Català de l’Any 2013. La candidatura de la científica ha passat per davant de les dues altres que havien arribat fins a la final, la de l’activista social i expolítica Núria Gispert i la dels germans Roca.

Castellví, nascuda a Barcelona el 1935, és la primera dona espanyola que va participar en una expedició internacional a l’Antàrtida. Entre 1989 i 1994, va ser la directora de la base científica Juan Carlos I. Un període que va marcar la trajectòria professional i personal d’aquesta oceanògrafa pionera. El realitzador Albert Solé va voler resseguir la història d’aquesta biòloga al documental ‘Els records glaçats’.

El guardó el va entregar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha recordat que Catalunya és un país amb talent, solidari i que és capaç de posar-se a dalt de tot, tres característiques representades en els candidats a rebre el premi Català de l’Any.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació