Enric I. Canela

Era febrer del 2013, jo escrivia La UB líder en medicina fetal i neonatal. Deia aleshores que Eduard Gratacós, professor de la UB i actual cap del servei de medicina maternofetal del Clínic, era el principal candidat a dirigir el projecte i que no s’havia estudiat encara què personalitat jurídica es donarà al nou centre. Aleshores la UB, amb el lideratge d’Eduard Gratacós, ja havia aconseguit liderar el programa Erasmus Mundus Joint Doctorate in Fetal and Perinatal Medicine sent els companys les universitats de Lund i Leiden, de la LERU.

Han passat molts mesos. Fa un parell de dies és va fer una presentació en societat del programa Erasmus Mundus. La presentació la van fer el mateix Eduard Gratacós, també director de BCNATAL —el Centre de Medicina Fetal dels hospitals Clínic i Sant Joan de Déu, Claudi Alsina, secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, i Dídac Ramírez, rector de la UB. Es va fer a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina.

A la pràctica el doctorat s’ha iniciat aquest any amb la participació d’onze investigadors internacionals procedents de països com ara Cuba, Rússia, l’Índia, l’Iran, Eslovènia, el Regne Unit i Turquia, seleccionats entre els més de tres-cents que ho van sol·licitar.

Amb una inversió de set milions d’euros per al Fetal Medicine Research Center —vinculat a la UB, l’Hospital Clínic i l’Hospital Sant Joan de Déu—, aquest programa Erasmus Mundus té com a objectiu formar estudiants internacionals en les tècniques més avançades en medicina maternofetal, de la qual el centre és referència internacional indiscutible.

Cal continuar la feina, cal seguir donant suport a Eduard Gratacós per tal que aconsegueixi els recursos necessaris per seguir liderant des de la UB la medicina maternofetal mundial.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació