Enric I. Canela

Llegia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga a la UAB a tornar part del complement salarial “plus campus”, que va ser eliminat el 2012 en plena onada de retallades. Els pressupostos de la Generalitat eliminaven diferents afegits de les nòmines dels treballadors públics. El “plus campus” és un complement format per una part fixa que rebien tots els empleats, de 373 euros anuals, i una variable, de 1.200 euros, per costejar el menjador. La sentència de la sala social considera que la part fixa d’aquest complement té una “naturalesa retributiva”, ja que “s’assigna a tot treballador pel fet de ser-ho”.

El sindicat Col·lectius Assemblearis d’Universitats (CAU) va presentar a finals de 2013 una demanda de conflicte col·lectiu que abasta a 760 treballadors administratius laborals. La UAB ha de retornar 283.480 euros, corresponents només al 2012, encara que la quantitat es duplica si es té en compte 2013. La UAB pagava aquest complement a any vençut.

El rectorat assegura que presentarà recurs davant el Suprem perquè considera que aquest complement era de productivitat i que per això quedava afectat per la retallada de 2012.

Si aquest és l’argument de la UAB va arreglats. Dir que un plus menjador és un complement de productivitat ja és tenir inventiva.

Aquesta no és la primera sentència que obliga a tornar part del salari retallat als treballadors de les universitats. L’any passat els jutges van determinar que docents i administratius dels campus públics havien recuperar part de la paga extra, ja que el decret de la Generalitat s’havia fet amb efectes retroactius. Les universitats també han recorregut aquesta sentència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació