Enric I. Canela

El rector de la Universitat Crlos III, Daniel Peña, publica al diari El País l’article Atraer talento a las universidades españolas. Una dura crítica a la dificultat d’atreure estudiants, investigadors, professorat de fora a les nostres universitats i centres de recerca.

Proves d’accés, bestiesa màxima: Fins ara, els estudiants de la Unió Europea o de la Xina podien ser admesos a les universitats amb la seva nota de batxillerat entre zero i deu, competint en desavantatge amb els espanyols la nota de selectivitat podia arribar fins a catorze. El millor estudiant europeu amb la màxima nota del seu país, 10, no pot accedir a les nostres titulacions més demandades i amb més nota de tall. Per exemple, a la meva universitat no podríem admetre a aquest estudiant en la majoria de les titulacions que impartim.

Acreditació per al professorat, organitzat per mediocres: El sistema d’acreditació actual, requisit imprescindible per presentar-se a una oposició, afavoreix la burocràcia i la mediocritat i tallaria el camí a qualsevol brillant investigador que decidís fer carrera acadèmica al nostre país. La Generalitat de Catalunya és una excepció d’aquestes polítiques i ha establert un excel·lent programa, l’ICREA, per atreure professorat estranger, convertint el seu sistema universitari en el millor d’Espanya.

Jo de petit estudiava una lliçó que era la invasió dels bàrbars de nord: gots, alans, vàndals, sueus, etc. Es veu que Espanya no ha perdut l por i diu: que no vinguin! Ja van fer la via de tren d’ample ibèric per això.

Que difícil és que l’administració espanyola deixi de perdre el temps fent normes idiotes que només serveixen per mantenir els redactors i molestar a la resta de la humanitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació