Enric I. Canela

Llegia que el Ministeri d’Educació ha acabat al maig de pagar les beques universitàries, per a les quals es van tramitar gairebé 530.000 sol·licituds aquest curs. Els ajuts s’han repartit mitjançant un nou sistema que inclou una part fixa i una altra variable, el que suposa que hi ha estudiants que no han sabut gairebé fins a final de curs quants diners rebrien.

La part fixa suposa fins a 1.500 euros per a les rendes més baixes i 1.500 com a màxim si l’alumne resideix fora del domicili familiar. La part variable es calcula en funció de la renda i la nota mitjana de l’estudiant però depèn també del nombre total de beneficiaris, que no es coneix fins que es tramita el total de sol·licituds.

Resulta que la secretària d’Estat, Montserrat Gomendio, ha atribuït a gestions autonòmiques el retard en el pagament de la part variable. “El problema que hem tingut és que Catalunya ha trigat molt de temps a donar la informació. L’ha donat molt tard. Fa un mes que ja va passar el finançament a Catalunya i, però, encara no s’ha repartit als becaris” , ha criticat.

No podia ser altrament, Catalunya té la culpa. El sobiranisme ha provocat aquest endarreriment i també del darrer terratrèmol que va patir Xile.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació