Enric I. Canela

Meridià, el Bloc de l’Observatori de la Recerca, publica Patents internacionals: Catalunya perd una oportunitat d’acostar-se a Europa, un article que analitza la situació de les patents a casa nostra i les contextualitza en el conjunt d’Europa.

La situació no és gens bona, ja ho sabíem, i anem a pitjor. Les dades mostren un descens del nombre de patents anuals, tot i que és bastant general a Europa. Destaca que proporcionalment perdem més que l’Estat espanyol.

Els principals empreses sol·licitants de patents a Catalunya en el decenni 2004-2013 són: Laboratorios del Dr. Esteve, S.A. (213 patents) i Almirall, S.A. (147), respecte a les universitats i organismes de recerca, ocupen les primeres posicions la UB (117 patents) i la UPC(103).

El que a vegades no se sap és que patentar és car i que les universitats no tenim diners per fer-ho. El país està així.

Una resposta a “Patentar sense diners no és viable”

  1. […] uns dies escrivia Patentar sense diners no és viable en el que em feia ressò de l’article Patents internacionals: Catalunya perd una oportunitat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació