Enric I. Canela

El nou rector de la URV, Josep Anton Ferré, prendrà possessió dimarts. Naturalment, aquest dies li pregunten opinió. Diu que el finançament públic de les universitats ha tocat fons i els situa en una posició molt delicada. “No pot anar més avall, perquè si ho fes, posaria en perill la continuïtat de la institució”.

Llegia que rebutja que el govern espanyol impulsi una reforma del sistema universitari i es mostra partidari que, en tot cas, ho faci el Govern català perquè és qui finança els centres. Diu: “Preferiria que el senyor Wert no fes cap reforma perquè això que regulin uns i paguin uns altres no va enlloc i només produeix desastres”.

Té raó, jo també. Tanmateix no hi ha possibilitats reals de canvi si no el fa Madrid, les competències són les que són. Jo auguro que la universitat seguirà sense reformar-se i cap avall mentre no assolim la independència. Sap greu veure que marxaré de la universitat deixant-la feta un fàstic.

Sóc pessimista, molt pessimista, podem fer coses, millorar algunes estructures, però no les millores imprescindibles per no caure.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació