Nova etapa a la URV


Enric I. Canela

Avui ha pres possessió com a nou rector de la URV, Josep Anton Ferré (i 2). La cerimònia ha estat presidida pel conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas- Colell.

En el seu discurs, com no podia ser altrament, el nou rector ha reivindicat la necessitat de recuperar el finançament perdut per part del Govern i ha dit que la reducció de la subvenció de la Generalitat ha comportat una encara major dependència dels ingressos de matrícula.

A més, Ferré també ha reclamat la màxima autonomia per prendre les millors decisions i ha subratllat que la vocació de la universitat és donar resposta a les necessitats socials de formació i de recerca i innovació, alhora que ha defensat que la seva capacitat de gestionar apropiadament els recursos assignats per la Generalitat.

Per la seva banda, el president del Consell Social de la URV, Anton Valero, ha reclamat per a la URV el tracte que es mereix, com una universitat efectiva que utilitza els recursos assignats de manera productiva.

El conseller d’Economia i Coneixement ha lamentat, sobre la pretesa reforma universitària per part del govern espanyol, que qui regula cada vegada vol regular més i qui paga cada vegada pot pagar menys. En aquest sentit, Mas-Colell ha comparat la situació amb un despotisme de qui no fa res, ni deixa fer i ha assegurat que des de Catalunya, la reforma es podria fer millor desplegant imaginació i creativitat. A més, el conseller ha opinat que el sistema universitari espanyol anirà perdent pes dins del context europeu perquè està antiquat.

Bé, i jo dic:

Primer: Endavant rector, la feina és dura però la gent que tens és bona i en saps.

Segon: Rector Grau a ressituar-te que t’ho has guanyat.

Tercer: Conseller, no reformaran res de res. Wert està amortitzat i el Partit Popular està en caiguda lliure. Ara toca jugar a prínceps i princeses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació