Enric I. Canela

M’han enganxat, no coneixia o no recordo ara aquest programa i no puc opinar gaire. Llegia que 59 màsters oficials i propis impartits per diferents universitats catalanes han obtingut la nova distinció International Master’s Programme (IMP), impulsada per la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb l’objectiu de promoure els estudis amb un alt grau d’internacionalització que s’imparteixen en el sistema d’educació superior de Catalunya.

Diu que els màsters podran utilitzar la distinció IMP per a la seva promoció internacional. La menció té un període de validesa de dos cursos acadèmics, renovables en convocatòries posteriors. No crec que serveixi de gaire, però val més tenir-la menció.

Els màsters distingits amb la menció IMP han estat seleccionats en base a uns criteris d’avaluació establerts en una convocatòria pública resolta per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Concretament, s’han tingut en compte les llengües en què s’imparteix el màster, els mèrits del professorat, i la inserció professional i en programes de doctorat. A més, s’ha requerit que la titulació tingués una trajectòria de dos anys –o que provingués de la reestructuració d’un màster anterior–, així com una matriculació mínima de 20 estudiants, dels quals un 30% provinguin de l’estranger.

La distinció IMP l’han obtingut màsters impartits per la Universitat de Barcelona (14), la Universitat Autònoma de Barcelona (8), la Universitat Politècnica de Catalunya (17), la Universitat Pompeu Fabra (8), la Universitat de Lleida (1), la Universitat de Girona (2), la Universitat Rovira i Virgili (3), la Universitat Ramon Llull (1), la Barcelona Graduate School of Economics (2), la Fundació Privada Universitària EADA (1), l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (1) i l’IESE (1). Pel que fals àmbits, són molt diversos i abasten totes les branques de coneixement.

Podeu veure la llista. M’ha sorprès.

Una resposta a “La nova distinció International Master’s Programme (IMP)”

  1. […] contrastada amb el mercat, cosa que no fem a Catalunya ens ajudaria molt. Ara s’ha donat una la nova distinció International Master’s Programme (IMP). No sé si servirà per a alguna cosa donar un premi al que es fa sense gaire ressò, però no ho […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació