Enric i. Canela

Llegia que el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha manifestat que part de la societat lleidatana viu la Universitat com un referent que, passi el que passi, perdurarà per sempre, però no és així de bon tros. Amb aquestes paraules advertia aquest dimecres que tot i que la UdL és un èxit històric col·lectiu de la ciutat i el territori, cal mantenir-la, reforçar-la, protegir-la i consolidar-la, tant per part dels ciutadans com de les institucions. Així ho ha dit durant l’acte de lliurament de la Medalla d’or de la UdL a la Diputació i a l’Ajuntament de Lleida en reconeixement a la tasca desenvolupada, a la contribució rellevant i al suport prestat a la UdL.

Els que hem defensat el model territorial universitari (una mica diferent, esclar) estem d’acord amb el rector Fernández, però que no s’enganyi, la política ha fet mal a les universitats i caldrà un gran esforç per part del Govern per recuperar el que mai no s’hauria d’haver perdut.

Per citar alguna cosa, la dicotomia centres de recerca – universitats no està ben enfocada. Només cal mirar algunes dades dels programes estrella del Govern.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació