Enric I. Canela

Se segueix mantenint un sistema de preus de les matrícules injust. Segurament era prudent no tocar res, però és injust. Hi ha diferències entre estudis i a més els preus no guarden relació amb el cost.

Ahir la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va conèixer el decret de preus públics universitaris per al curs 2014-2015. La decisió, que és la del Govern, és que no aplicarà l’actualització de l’IPC per a les primeres matrícules de graus i cicles. La Junta va informar positivament.

Aquest òrgan, integrat pels rectors i els presidents dels Consells Socials de les Universitats, ha sobre el decret que s’aprovarà en el proper Consell Executiu del Govern.

També es mantenen els preus en les repeticions de matrícula, màsters, doctorats i serveis acadèmics administratius, tot i que en aquests casos sí s’aplicarà l’actualització de l’IPC. En el cas dels màsters que no habiliten per a l’exercici d’activitats professionals regulades, continua l’opció de rebaixa de fins a un 30% sobre el preu del crèdit. Així, hi ha dos preus diferenciats actualitzats amb l’IPC entre els estudis que habiliten (40,88 euros/crèdit) i els que no habiliten (65,41 euros/crèdit, susceptible a la bonificació del 30%).

A mes, s’ha ampliat als estudis de màster l’exempció de pagar el percentatge del preu per a la convalidació, adaptació o reconeixement de crèdits en aquells supòsits especials relacionats amb la planificació de les trajectòries curriculars dels estudis que la universitat ofereix als estudiants. El curs anterior, aquesta opció només estava prevista per als graus.

Pel que fa a les Beques Equitat, es continuarà aplicant el tram més baix  –que preveu una bonificació del 50%– per a tots aquells estudiants per a tots aquells estudiants que compleixen els requisits econòmics per ser beneficiaris de les beques del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports (MECD) però que queden exclosos dels ajuts estatals al tenir una nota entre 5 i 5,5. Així mateix, les Beques Equitat mantindran la bonificació a les enginyeries que es va aplicar el curs passat després del canvi de coeficient d’estructura docent.

Pel que fa al fraccionament del pagament de la matrícula, el decret de preus per al curs 2014-2015 introdueix l’obligatorietat de que, com  mínim, aquest fraccionament sigui el mateix que el curs anterior, que voldria dir, que es faci en tres fases.

Una resposta a “Congelats els preus de les matrícules sense corregir errors històrics”

  1. […] dia 12 escrivia Congelats els preus de les matrícules sense corregir errors històrics. Era la proposta del Consell Interuniversitari de Catalunya al Govern. Avui el Govern ha acordat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació