Els MOOC a les rebaixes


Enric I. Canela

Ho anunciava a Aviat més ajuts per fer nous MOOC. Ja estan aquí.

El dia 6 de juny el DOGC publicava la Resolució ECO/1247/2014, de 29 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores i s’obre la convocatòria d’ajuts per al finançament de projectes per a la creació o la millora dels cursos en línia oberts i massius oferts per les universitats catalanes i els centres de recerca de Catalunya per al curs 2014-2015 (MOOC).

L’import de l’ajut per projecte és d’un màxim de 8.000,00 euros. No acabo de veure aquesta convocatòria. L’anterior va concedir ajuts de fins a 16.000 euros, si no erro (veure Ja tenim la resolució dels ajuts per elaborar Massive Open Online Courses). Si mirem que es dedica per cada curs als països líders, ens situarem amb 200.000 euros fàcilment.

Jo no sóc gaire favorable als MOOC, no perquè no cregui que és útil donar formació a tothom, i gratuïta, però cal fer-ho bé. Garantit que això no servirà per a res més que per a què els innovadors facin pràctiques. Això és bo, però no confonguem al públic. No seran massius. Ens veiem d’aquí un parell d’anys si la salut ens ho permet i en parlem, però primer busquem, en línia, els pagats enguany i aquests que en vindran. I preguntem quanta gent els ha seguit. Ens distraurem.

3 respostes a “Els MOOC a les rebaixes”

 1. a 14 juny 2014 a les 4:41 Montserrat Pérez Pàmies

  Totalment d’acord. S’has d’emprar amb seny els pocs recursos que tenim. Això es un “café pels espavilats” i el que cal es possar efectiu allà on sigui mes rentable. Una abraçada, Enric.

 2. a 14 juny 2014 a les 7:51 Enric I. Canela

  Montserrat,
  Sembla que anem posant misèries arreu i no produeixen res de res.
  Una abraçada

 3. […] tornar a parlar dels MOOC (a partir del darrer escrit que hi vaig fer – Els MOOC a les rebaixes – podeu seguir, si ho trobeu d’interès, el que he anat escrivint). Ho resumeixo dient que […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació