Enric I. Canela

Dissabte L’Econòmic publicava una entrevista amb Cristina Garmendia, ex-ministra de Ciència i Tecnologia (“El sistema científic no té més capacitat d’ajustament”). Va ser un raig de llum en un fangar que era el govern espanyol anterior. Tenint present que aquest és molt pitjor, cristina Garmendia és molt enyorada.

L’entrevista em va agradar i llegir el que diu sempre enriqueix. Agafo una pregunta:

Com veu el sistema científic i d’investigació català?
És molt fàcil: Catalunya és la joia de la Corona del sistema d’investigació d’Espanya. I això no és fruit de la casualitat, sinó d’una política encertada. I la política d’Andreu Mas-Colell ha estat clau. I no es reconeix només a Catalunya, sinó a tota Europa. Ell va fer una aposta per la ciència de qualitat i per donar més flexibilitat als instruments. I han estat dos claus perquè Catalunya estigui situat actualment on està
.

Cert, la feina d’Andreu Mas-Colell ens ha deixat coses com el programa ICREA, admirat per molts. La llàstima és que la direcció del programa ignora la universitat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació