Enric I. Canela

El dia 12 escrivia Congelats els preus de les matrícules sense corregir errors històrics. Era la proposta del Consell Interuniversitari de Catalunya al Govern. Avui el Govern ha acordat mantenir els preus públics per al curs 2014-2015 i garanteix que ningú quedi fora de la universitat per motius econòmics.

Diu el Govern que la implementació del nou sistema de preus per renda ha suposat un augment dels estudiants becats i el curs 2012-2013 van arribar al 31%, respecte al 23% del curs 2011-2012 o el 19% del curs 2010-2011. Si només, es comptabilitzen els estudiants de les universitats públiques, una tercera part dels matriculats va rebre una beca el curs 2012-2013, el que significa un increment de 5 punts respecte al curs anterior.

Pel que fa al fraccionament del pagament de la matrícula, el decret de preus per al curs 2014-2015 introdueix l’obligatorietat que, com a mínim, aquest fraccionament sigui el mateix que el curs anterior, que voldria dir que es faci en tres fases.

Com alguns sabeu, el sistema de preus que aplica el Govern em sembla injust i amb un elevat grau d’arbitrarietat alhora de classificar els ensenyaments per grups de preus. Els estudiants hauran de passar per l’adreçador.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació