Enric I. Canela

Llegia que dijous es va celebrar la jornada “L’oportunitat de convertir la ciència en riquesa “, organitzada per la Fundació Botín i el diari El País.

L’Estat espanyol va mantenir una tendència alcista molt forta en inversió en R+D+I els primers anys del segle XXI. No obstant això, en el moment en què la conjuntura econòmica va empitjorar, aquesta tendència es va veure interrompuda d’una manera molt evident.

Un estudi elaborat per la consultoria PricewaterhouseCoopers (PwC) explica que si el percentatge del PIB que es destina a R+D+I passés del 1,3% al 1,7% es generaria una millora en la competitivitat de la indústria i es produiria un creixement econòmic del 2,3%. En matèria d’R+D+I, la indústria de l’Estat inverteix el 0,84% del valor de la seva producció, mentre que la mitjana europea supera el 1,5%, és a dir, gairebé el doble.

L’article del diari és interessant i recull unes quantes opinions (també un gràfic magnífic). Les conclusions són elementals. L inversió privada en R+D+I és mol baixa, però l’administració pública ha deixat de ser el tractor que caldria.

Els rectors de la política pública espanyola no tenen la més mínima idea de com crear ocupació i riquesa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació