Enric I. Canela

Com sabeu perfectament, segurament més per raons sobrevingudes que per raons acadèmiques, hem tingut al president Mas fent les amèriques. Ell ha hagut de tornar per fer comèdia. S’ha quedat a Califòrnia la resta de la comitiva empresarial, acadèmica i de recerca.

Podeu llegir que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell (2), ha signat avui un conveni amb la provost de la Universitat de Califòrnia (UC), Aimée Dorr, que consolida la relació entre Catalunya i Califòrnia i amplia els àmbits de col·laboració tant pel que fa a l’intercanvi de professorat i d’estudiants, com a la incorporació al sistema català de coneixement en innovació i emprenedoria científica californians.

Durant la primera visita de la jornada –a les instal·lacions de Hewlett Packard–, el conseller ha destacat el “salt endavant” que representa el conveni amb la UC en la relació entre els mons acadèmics català i californià iniciada fa 30 anys i la “multitud de contactes i relacions institucionals” que ha generat. Ha posat com a exemple la llarga tradició de les universitats catalanes amb la UC Irvine, que durant 15 anys ha acollit més d’un centenar de joves catalans de la mà del programa impulsat per l’empresari Pere Balsells, un model de mecenatge que, segons Mas-Colell, “hauria de ser expandit i reforçat”.

Aquest és el primer d’una sèrie d’acords que el conseller té previst signar els propers dies amb diferents institucions de Califòrnia per reforçar els vincles establerts fa 30 anys. Així, el màxim responsable en l’àmbit d’universitats del Govern català mantindrà trobades i signarà convenis que impulsaran intercanvis de professors i alumnes i transferència de coneixement amb el California Council on Science and Technology, amb els campus UC Berkeley i UC Irvine, i amb la Stanford University.

El Govern impulsa un programa bilateral Califòrnia–Catalunya en l’àmbit acadèmic, amb un especial èmfasi en les institucions universitàries. Califòrnia és un estat aproximadament cinc vegades més gran que Catalunya (38 milions d’habitants) i que té una llarga tradició acadèmica d’alta qualitat: 3 universitats entre les 10 millors del món, i suma fins a 10 universitats en el rànquing de les 50 millors del món. Un posicionament que és una clara mostra de la potència acadèmica del territori californià. 

Podeu completar la notícia amb la informació sobre les accions previstes.

Una resposta a “Expedició a Califòrnia en busca d’acords científics”

  1. […] escrivia Expedició a Califòrnia en busca d’acords científics. Bé, seguint les aventures dels expedicionaris, llegeixo que avui el conseller Mas-Colell ha […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació