Enric I. Canela

Podeu llegir al web de la UB una notícia que és de les més importants per a la nostra comunitat universitària: La UB presenta la seva proposta de reforma per reforçar la docència i la recerca i obtenir més recursos

El dijous vam tenir una reunió de l’equip rectoral i els degans en la que es va presentar. El divendres, el rector, Dídac Ramírez, acompanyat del delegat del rector per a la governança, la reforma de l’Estatut i assumptes jurídics, David Vallespín, van presentar el projecte a la premsa.

La premsa, amb més o menys encert, ho va recollir:

Jo prefereixo donar-vos, com a primera referència, pla pàgina del rector, que publica S’inicia la reforma de la UB. El document de referència, el que es va presentar als degans el podeu llegir complet si sou membre de la UB.

El diari El País diu també que Los decanos de la UB piden un “amplio debate” y consenso sobre la reforma. Sí, és clar. Això ho vol tothom, començant pel rector, no és un titular.

Algun diari ha dit alguna bajanada, com que hi ha centres que suspenen en prestigi i internacionalització. Ho diu de centres que, sent petits, són líders a l’Estat i ben situats a Europa. Parlem de dimensió global, un indicador que té en compta dimensió física, estudiants, professorat, diners obtinguts. Evidentment la qualitat no està directament relacionada amb la dimensió.

L’objectiu, molt ben explicat pel rector, és el de ser més competitius en poder concentrar en els centres, més grans, una millor atenció al públic, alhora que es podrà destinar més personal tècnic per ajudar als degans i el seu equip a les tasques de més valor afegit, com són la internacionalització (projectes de recerca, màsters…) i l’aprofundiment de les relacions amb la societat.

Això s’anirà veient aquests dies, durant el debat. Estem segurs que els enemics de moure qualsevol cosa sortiran de sota les pedres. Hi ha qui preferiria les estructures de Ramon Llull, però el món es mou i si tu no ho fas els altres et deixaran.

Un punt feble d ¡e tot plegat, tots ho tenim clar, és la impossibilitat de moure la plantilla gràcies al govern espanyol. Esperem que això canviï ja.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació