Enric I. Canela

La Generalitat ha publicat un informe sobre la Recerca en ciències de la salut 2012 (i un altre sobre dos centres). No he llegit les 120 pàgines que té. Només algunes dades. M’ho haig de mirar més a fons. La notícia, la bona propaganda, és que diuen que per cada euro invertit per la Generalitat se n’obtenen 3 (1, 2 i 3).

Senzillament no m’ho crec. Mirava les taules dels “fons aportats per la Generalitat”. En algun cas només els salaris abonats per la UB superen els fons aportats per la Generalitat. No em fixaré en l’origen dels fons, que finalment són públics, sinó en la suma d’aquests fons. Els salaris i el manteniment de les infraestructures també i compten.

Si el que diem és que per cada euro extra aportat se n’obtenen 3, sí. Potser cal aprofundir en aquests comptes de resultats. Són molt interessants, però indueixen a engany.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació