Enric I. Canela

Diu la sociòloga Sara Moreno a ARA en el seu article Que passa a la universitat: Però tot apunta cap a una altra hipòtesi: el govern aposta per un sistema que estableix mecanismes que dificulten l’accés a la universitat, en lloc de garantir la igualtat d’oportunitats, i per un sistema que prima la competència entre universitats i acadèmics, en comptes d’impulsar estratègies de cooperació orientades a fomentar la recerca i el desenvolupament econòmic i social. Llegiu-lo, encerta molt.

Doncs sí. El cas és que això no ens acosta als països més competitius, ens portarà a un sistema bombolla amb un petit grup selecte, una elit científica, allunyat del grup per no contaminar-se. Potser sortirem en algun rànquing, però ens empobrirem socialment. Qui no es conforma és perquè no vol.

Potser amb la independència canviarem algunes coses. Hem de fer créixer el país globalment i no fomentar l’analfabetisme majoritari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació