Enric I. Canela

Com cada quatre setmanes, em tornava a tocar la reflexió a l’Econòmic. Aquesta vegada l’he fet sobre la transferència de coneixement (Transferència tecnològica, l’han titulat, bé).

Comento: Si ens limitem a fer les coses com sempre i a seguir amb els tòpics de demanar transferència i dir que cal augmentar les relacions entre la universitat i l’empresa, no crec que les coses variïn substancialment.

Proposo fugir d’un possible intervencionisme del Govern, però treballar amb recursos del Govern. Una cosa no gens estranya en països que funcionen. Escric: Al meu parer, la política que cal fer a Catalunya perquè universitats i centres de recerca cooperin amb empreses no l’hem de fer les universitats aïlladament. Seria millor, atesa la nostra escassa tradició de cooperació, que l’administració afavorís la coordinació d’esforços. Possiblement, amb una bona direcció, no governamental, i la creació d’entitats híbrides seguint el model britànic i fugint el model dirigista a què estem acostumats, en pocs anys veuríem excel·lents resultats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació